Team EZPZ Buddy Allocator wint de eerste VR Jam

Team EZPZ Buddy Allocator wint de eerste VR Jam van Nederland. Het idee maakt het mogelijk om, met behulp van een Motion Tracking camera, virtueel te tennissen en golfen. Het idee wordt de komende maanden verder uitgewerkt. De VR Jam is een initiatief van Samsung en de NHTV Breda University of Applied Sciences. Tijdens de Jam zijn studenten van opleidingen in Media en Games aan de Academy for Digital Entertainment aan de slag gegaan met Virtual Reality (VR) en zijn de grenzen van de technologie opgezocht.

Motion Tracking camera

Het winnende idee van team EZPZ Buddy Allocator laat iedereen met een VR-bril virtueel gamen met beweging, zonder dat er bewegingssensoren in de VR-bril zitten. De game maakt gebruik van een Motion Tracking camera, die de positie van het lichaam bepaalt. Zo is het mogelijk om in de virtuele wereld objecten te verplaatsen en konden aanwezigen tijdens de VR Jam luchtbellen kapotslaan in een virtuele omgeving. “Met ons idee combineren we twee technologieën tot een nieuw concept. Zo maken we Virtual Reality nog realistischer!”, zegt een teamlid van EZPZ Buddy Allocator.

Ontwikkeling van innovatieve concepten

“2016 is het jaar waarin mensen in aanraking komen met Virtual Reality. Om de ontwikkeling van VR-toepassingen te versnellen, richten wij ons dit jaar op de ontwikkeling van innovatieve concepten”, zegt Menno van den Berg, Corporate Mobile Vice President van Samsung Nederland. “Het idee van EZPZ Buddy Allocator is daarvan een voorbeeld. De technologie werkt erg intuitief, zonder enige hapering of vertraging.”

De winnaars

Na 48 uur met weinig slaap, beoordeelde de jury van specialisten van NHTV Breda en Samsung zondagavond de gemaakte concepten. Uit 22 ideeën is Team EZPZ Buddy Allocator als winnaar gekozen. Op de tweede plaats is Unwind geëindigd met hun idee voor een ontspanningsgame, terwijl Humble Egos er met Bunny Shooter vandoorging met de derde plaats. De winnaar ontvangt een Galaxy S7 en Gear VR, terwijl plek 2 en 3 respectievelijk een Samsung Level On en Battery Pack krijgen voor hun prestatie.